Curs de vitralls a Escola Illa. Programa Illa-Oberta

Impartit per:

Joan Serra Renom, Mestre Vitraller

Descripció

Taller subvencionat per l’Ajuntament de Sabadell e impartit a les instalacions de l’Escola Illa
Classes en grups de 9 a 12 alumnes

Aquest taller té com a finalitat conèixer tant el plantejament teòric de l’ofici de vitraller com la pràctica i el perfeccionament en la confecció de vitralls.
El curs consta d’una part teòrica de recorregut històric, visualitzacions de confeccions de vitralls, coneixement de les matèries primeres — vidre, plom i estany—, revisió de les eines bàsiques…, i d’una part pràctica des de la qual s’introdueix l’alumnat en cada un dels passos a seguir per a la confecció d’un vitrall. L’objectiu final és la realització de dos vitralls: un d’estil modernista i un altre d’estil contemporani.
En tant que taller obert, les classes i el desenvolupament de cada un dels projectes s’estructuren segons el ritme del grup. Són simultanis l’aprenentatge, per als qui s’inicien i el perfeccionament del tall del vidre, del muntatge i dels acabats per als qui ja estan familiaritzats amb la tècnica del vitrall. En la mesura que puguin anar sorgint dificultats, s’aniran solucionant a partir del ritme de cada alumne.

Eines i materials a càrrec de l’alumne.

Durada i horaris

El curs té una durada de 45 hores repartides en 15 sessions setmanals de 3 hores.
Els cursos es fan els dimecres de 18 a 21 hores.

Tipus de públic recomanat

Adults a partir de 18 anys que estiguin interessats a aprendre aquesta tècnica mil·lenària en un taller de vitralls i gaudir del treball artesanal i artístic.

Idiomes

Català i castellà

Informació i inscripcions

Consultar el cost de la matrícula a:

illa@ajsabadell.cat
Telèfons: 93 711 48 05 / 93 711 40 59